Zárszerelés - bababiztonság

Zárszerelés - bababiztonság

A bababiztonság nagyon sokrétű, és sokszor a zárszerelés, illetve biztonsági rács kérdését kifelejtik az emberek, gondoskodásuk kimerül az aljzatok hozzáférhetetlenné tételében, valamint az egészséges gyermekülés kérdésében.

bababiztonságEgy pici gyermek hozzávetőlegesen három-négy éves koráig nem képes, vagy csak részlegesen képes felmérni az őt veszélyeztető dolgokat. Ezért kell fogni a kezüket az utcán, valamint ezért kell gondoskodni arról, hogy ne férjen hozzá az elektromos eszközökhöz.

Pontosan ennyire fontos az is, hogy a baba ne legyen képes hozzáférni a nyílászárókhoz, főként akkor, ha nem földszinti, hanem emeleti lakásról beszélünk.

Nyilvánvalóan senki nem szeretné rácsok mögé kényszeríteni gyermekét, ezért sok helyen ezt rovarhálóval oldják meg, ám sok embernek fogalma sincs arról, hogy a babák mennyire végtelenül leleményesek, ha a kíváncsiság hajtja őket.

A rovarháló nem nyújt biztonságot, a nyílászáró hozzáférhetetlensége sem biztos, hogy elegendő, hiszen a baba meg fogja találni a módját, hogyan nézhetne ki az ablakon, valamint hogyan juthatna ki az erkélyre.

 

Baba biztonsági rács

Erkélyajtókhoz, lépcsőfeljárókhoz, bejárati ajtókhoz a legjobb megoldás a fából készült baba biztonsági rács, illetve babakerítés.

Ez egy tökéletes eszköz arra, hogy megakadályozzuk a babát abban, hogy nekivágjon a lépcsőháznak, illetve bárhogyan is veszélybe sodorja magát.

Ez egy nagyon hasznos eszköz, ám egyetlen hátránya, hogy nem minden helyzetre alkalmazható.

A bejárati ajtó, valamint az erkélyajtó nagyon jól elzárható, valamint sokan szerelik fel konyha ajtóhoz, hogy a baba ne tudja megközelíteni a tűzhelyet, illetve a különböző konyhai elektromos készülékeket.

Nagy hátránya azonban, hogy nem nyújt teljes biztonságot, hiszen igen idétlenül nézne ki ablakra szerelve. Pedig az ablak, a többi nyílászáróhoz hasonlóan, veszélyforrás lehet a baba számára, főként, ha emeleti lakásról van szó.

Éppen ezért, a babakerítés beszerzése nagyon fontos ugyan, de nem meríti ki teljes mértékben a biztonság kérdését.

 

Ablaknyílás elzárása

Azokban a családokban, ahol pici babák vannak, főként ahol már akkora a baba, hogy helyváltoztatásra képes, különös gondot okoz az ablaknyílás elzárása, hiszen ez egy veszélyforrás a baba számára.

Bármilyen gondos is legyen egy kismama, képtelenség minden egyes pillanatban a babára figyelni, ezért muszáj megtenni azokat az óvintézkedéseket, melyek száz százalékosan biztosítják a baba biztonságát.

Az ablakok, főként ha emeleti lakásról van szó, biztonsági rácsot igényelnek, hogy semmilyen módon ne legyen képes a baba kihajolni az ablakon.

Sokan úgy gondolják, hogy ez nyomasztóan hat a babára, esetleg a többi családtagra, ám ha olyan zárszerelő szakemberrel készíttetjük el az ablak biztonsági rácsát, aki igazán professzionális a szakmájában, akkor esztétikussá lehet azt tenni, hogy ne börtönre vagy bezártságra, sokkal inkább egy esztétikai kiegészítőre emlékeztessen.

Az sem utolsó szempont, hogy a biztonsági rács az illetéktelen behatolókkal szemben is védelmet nyújt, bár ez emeleti lakás esetén annyira nem lényeges szempont, de ad egy plusz védelmet.

 

Veszélyes tárgyak elzárása

Napjainkban egyre több családban találhatók veszélyes tárgyak, konkrétan itt a fegyverek azok, melyek egyre nagyobb számban elterjedtek, és amiket nem lehet kellő odafigyeléssel elzárni, ha a családban kisgyermek is él.

Nagy botorság lenne azt gondolni, hogy ha külön szobában tartjuk a fegyvereket, esetleg egy szekrény mélyén, vagy a szekrény tetején, akkor az ebből adódóan hozzáférhetetlen egy kisgyermek számára.

Egy kisgyermek elképesztően leleményes, ha arról van szó, hogy szeretne közelről megnézni egy tiltott tárgyat.

Az a személy, aki munkájából adódóan kénytelen fegyvert tartani otthonában, esetleg hobbiból tart fegyvert, alapvető kötelessége, hogy megtegye az ezzel kapcsolatos biztonsági intézkedéseket.

Nem lehet sémát adni arra, hogy mely módozat a legbiztonságosabb, ezért érdemes minimum egy széfet beszerezni, valamint egy zárszerelő szakemberrel konzultálni, aki a helyszín felmérése után javaslatokat ad arra vonatkozóan, hogy milyen zárszerelés szükséges a fegyvertartáshoz, ha kisgyermek van a családban.

 

Általános tudnivalók zárszerelés tekintetében

Nagyon sok olyan információ van zárszerelés területén, melyre nem is gondolnánk, ám lényegessé válhat abban az esetben, ha egy csecsemő elkezd felcseperedni.

Mivel minden lakás vagy ház másmilyen, valamint a családon belüli szokások is erősen eltérőek, ezért nem igazán lehet konkrét kész tervet ráhúzni egyetemesen minden háztartásra.

A baba biztonságának szempontjából alapvető lenne minden családban, hogy legalább egy alkalommal mindenki igénybe vegye egy zárszerelés területén jártas szakember véleményét, illetve átgondolja javaslatait.

Egy zárszerelő szakember egészen más nézőpontból tekint egy lakásra, mint bárki, aki ott éli mindennapjait. Pontosan ezért tanácsai objektívek, melyeket érdemes megfogadni.

Egy család számára a baba biztonsága a legfontosabb nézőpont az élettér kialakítása során, ezért a zárszerelés, illetve egyéb biztonsági intézkedések se szenvedjenek hiányt.


 

06 30 596 36 80  06 70 242 48 41
vagy 06 1 285 12 96

SZOLGÁLTATÁSAINK

AKTUALITÁSOK

FRISS BEJEGYZÉSEK

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk